RSS

Wat is RSS

Op deze pagina vindt U geen informatie over de praktijk of over therapie. Hier wordt het gebruik van een tijdbesparend handigheidje uitgelegd waarmee u kunt bijhouden of er iets veranderd is in de wachtlijst of op de pagina met mededelingen.

U hebt misschien dit icoontje rss gezien op de adresbalk of een werkbalk van de pagina. Het icoontje wordt geplaatst als er een 'RSS-feed' aan het internetadres gekoppeld is. RSS staat voor Really Simple Syndication (zie

Wikipedia
  • http://nl.wikipedia.org
  • RSS
), of Rich Site Summary, dwz een samenvatting van het internetadres. De RSS-feed stelt U in staat snel te achterhalen of er nog iets veranderd is. In ons geval ziet u dan of er nog nieuwe mededelingen zijn en of de wachtlijst gewijzigd is. Hiervoor hoeft u dan het internetadres zelf niet te bezoeken met uw bladerprogramma, browser.

RSS-reader

Een 'RSS-feed' kan gelezen worden met een zogenaamde

'RSS-reader'
  • http://www.rssreader.com
  • RSS-reader
.

Als u de voorgaande koppeling aanklikt komt u op een webadres waarvandaan u zo'n reader gratis kunt binnenhalen om hem op uw computer installeren. Als u de Reader vervolgens opent zal hij de laatste informatie van de RSS-feed ophalen en tonen. Voor het zover is moet u een aantal handelingen verrichten om een koppeling met de 'feed' van het webadres tot stand te brengen.

  1. U plaatst daartoe de muisaanwijzer op het icoontje Nieuws op Singel54. U drukt de rechter muisknop in en klikt op de optie, koppelingslokatie kopiŽren.
  2. U opent uw reader en kiest voor het toevoegen van een nieuwe RSS-feed met de knop, 'add'. Er verschijnt een schermpje met een leeg tekstvak.
  3. U plakt het gekopiŽerde adres in het tekstvak.
  4. U sluit het schermpje met het tekstvak

Daarna zal de reader zelf bij houden of er nog iets gebeurd is op het web adres.

De aanbevolen browser: firefox heeft een geÔntegreerde RSS-lezer. Bij firefox klikt u op het Rss-icoontje in de adres balk, zo installeert u een zogenaamde "live bookmark". Deze klik-bare "bookmark" is daarna te zien op de bladwijzerwerkbalk. Na het aanklikken van dit icoontje kunt u dan zien of er nieuws is op ons web adresOok internet explorer heeft in versie 7 een geÔntegreerde RSS lezer.

In Firefox 4 wordt het RSS-icoontje helaas niet meer weergegeven in de adresbalk. De volgende link

RSS Icon 1.0.6
  • http://bit.ly/dXwHq0
  • Indivirtual
) brengt u op een site waar een add-on geboden wordt die het ikoontje weer beschikbaar maakt in uw browser.